Een sfeervolle slaapkamer met het nieuwe SUITE702 beddengoed

5 Slaapkamerideeën om van jouw slaapkamer een droomslaapkamer te maken.

 In jouw slaapkamer breng je stiekem veel meer tijd door dan je denkt. Het is de kamer waar je heerlijk tot rust komt, maar het is ook steeds meer een kamer waar je leeft, werkt en geniet. Terwijl het vroeger een verborgen kamer was, mag je slaapkamer steeds meer gezien worden. Met je slaapkamer laat je zien wie je bent. Met modieuze slaapkamerideeën is je slaapkamer net zo up-to-date als je garderobe. Het leuke is dat het met een paar slimme slaapkamerideeën het helemaal niet heel veel werk hoeft te zijn.

Met onderstaande inspiratie en slaapkamer tips maak je van jouw slaapkamer jouw dróómslaapkamer. Laat je inspireren!

 1. Een tijdloze basis

Het maakt niet uit wat je slaapkamerideeën zijn, je begint bij de basis. Het maakt niet uit hoe wild je ideeën zijn, ons advies: Kies voor een rustige en lichte basis voor je slaapkamer. Sommige elementen, zoals je beddengoed, kan je elke week wisselen, maar je bed of gordijnen daar doe je veel langer mee. Kies  voor je boxspring, je bed-frame of gordijnen daarom voor lichte neutrale kleuren. Te uitgesproken gaat misschien wel snel vervelen en het is ook lastiger combineren.

Je slaapkamer is niet zoals de rest van je huis. Waar de rest van je huis misschien veel meer 1 geheel is, kan je in je slaapkamer prima de muren een andere kleur geven. Bedenk dat je ook niet alle muren in dezelfde kleur hoeft te doen. Met een rollertje een klein potje latex is zo’n muur zo geschilderd

2. Spelen met Kleur en Materiaal. 

Bedenk bij het inrichten van je slaapkamer dat je veel elementen hebt waar je mee kan spelen. De kleuren van je muur en gordijnen hebben veel invloed op de sfeer van je slaapkamer, maar minstens zo veel invloed heeft je beddengoed. Zeker als je SUITE702 beddengoed hebt. Je bed heeft een groot oppervlak. De kleur maar ook het materiaal zijn daardoor bepalend voor de sfeer van je slaapkamer. 

Bedenk bij het vormgeven van je slaapkamerideeën dat materialen bepalend zijn voor de uitstraling. Het crispy perkal katoen staat voor het typische luxe hotel gevoel. Het subtiel glanzende satijn geeft je slaapkamer een chique uitstraling. Het stoere washed linnen geeft jouw slaap kamer die typische vintage linnen look. Linnen mag een beetje kreuken maar toch ziet het er niet rommelig uit. Geef je slaapkamer met washed linnen die gave bohemian look. 

3. Mix & Match: kies voor een accent kleur

Zoals een bekende interieurontwerper een keer zei: mijn favoriete kleur is wit, want deze laat de andere kleuren zo mooi spreken.

Kies je voor een neutrale lichte slaapkamer dan past wit beddengoed of beddengoed in lichte neutrale kleuren daar goed bij. Ook onze nieuwe pastellen passen goed bij dit slaapkameridee. Juist als je voor een lichte neutrale uitstraling gaat is het tof en bijzonder mooi om er een accentkleur tegen aan te zeten. Als je bijvoorbeeld voor het fris lichte Lilac Grey gaat, dan wordt deze kleur extra mooi en subtiel, door er een donkerdere kleur tegen aan te zetten

4. Een vleugje retro

Maar je kan natuurlijk ook altijd nog voor retro gaan. De retro trend is de laatste jaren steeds populairder geworden en mag daarom niet ontbreken in deze lijst met slaapkamerideeën. Een retro sfeer creëer je door (oa) donkerdere kleuren  te combineren. Maak het niet te bont. Met een groenen en blauwe tinten of met Cognac en Khaki Gold zit je helemaal goed. Deze kleuren zijn met praktisch alles te combineren. Zo kan je je slaapkamer makkelijk blijven veranderen. 

5. Finishing touch 

Maak van je slaapkamer meer dan alleen een plek om te slapen. Met de bigDOT heb je een sierkussen en een zacht bijzettafeltje voor in bed. Niet alleen een leuk accent, maar ook heel praktisch om bijvoorbeeld een dienblad of laptop op te zetten. Dat Netflixt toch net wat makkelijker weg. Helemaal een top slaapkameridee is de bedMATE; dit extra lange kussen is het ideale maatje voor in bed. Het is een headboard en een kussen om je zelf mee te omarmen. De bedMATE en de bigDOT zijn er in bijzonder veel verschillende kleuren, daardoor is het de ideale finishing touch om je slaapkamer mee te stylen.

Maak met deze 5 slaapkamerideeën van je slaapkamer de meest onweerstaanbare kamer die er bestaat. Je bed nodigt je uit om nog eerder nar bed te gaan en nog meer tijd in bed te blijven.

Hopelijk hebben we je kunnen inspireren en motiveren. Ga vandaag nog aan de slag en pak die slaapkamer aan.  

SUITE DREAMS