Badjas, ouderwets of onmisbaar?

Les Tenue du Quarantaine

Badjassen lijken misschien een beetje ouderwets. En dat zijn ze natuurlijk ook. De Japanse Kimono’s bestaat al vele eeuwen. De Europese kamerjassen zijn er al sinds de 16e eeuw. Maar oubollig zijn ze natuurlijk al lang niet meer. Al voor de lock-down was de badjas of kimono al zeer populair. Maar tijdens de lockdown is de badjas massaal omarmt als het ideale “tenue du quarantaine”. Nu kunnen we ons geen leven zonder meer bedenken. Niks lekkerder dan de hele dag in je comfi doch stijlvolle badjas door brengen.

De badjas is onmisbaar in ieders kast. Het is een essentieel onderdeel van de garderobe - of je nu op afstand thuis werkt, een zelfverklaard huismus bent of je gewoon graag omkleedt in je comfy zodra je de deur achter je dicht trekt.

Met een scherp oog voor stoffen die goed aanvoelen tegen de huid, heeft SUITE702 een reeks luxe kimono’s. Voor elk seizoen en ieders voorkeur. Net als luxe bedtextiel je kan helpen beter te slapen, helpt de badjas je te genieten op alle momenten van de dag dat je niet slaapt.

Wanneer zou je een badjas kunnen dragen?

Een badjas wordt vooral gebruikt voor de privacy. Vroeger werden badjassen meestal kamerjassen genoemd. Van origine is het doel van badjassen om je lichaam te bedekken tussen de periodes waarin je geen gewone kleren draagt, zoals na het douchen of bij het kiezen van een outfit. Omdat ze van dezelfde materialen zijn gemaakt als handdoeken, helpen badjassen ook water te absorberen en u warm te houden. Tegenwoordig draag je een badjas net zo lief de hele dag. Zeker als ze er goed uit zien en super comfortabel zijn.

Dus, waar zijn badjassen voor, en wanneer is een goed moment om een badjas te dragen? Het korte antwoord is: altijd. Wanneer niet? Ik ga zelfs in mijn badjas weleens even snel naar de bakker. En ik ben niet de enige. 

  • Als je uit de douche of uit bad komt
  • Bij het uitzoeken van je kleding voor de dag
  • Tijdens het strijken van je kleding
  • Thuis na het werk in op de bank met een lekkere serie
  • Als je je haar of make-up doet
  • Tijdens je dagelijkse huidverzorgingsroutine
  • Aan het zwembad of op het strand
  • Op vakantie
  • Terwijl je 's morgens koffiedrinkt
  • Voor het slapengaan
  • Wanneer je bij iemand anders thuis logeert
  • Wanneer je thuis een extra laagje warmte wilt
  • Wanneer je thuis werkt
  • Voor je naar een belangrijk diner/ event gaat maar je mooie/ nette kleren nog niet aan wil

Badjassen beschermen uw huid tegen de zon als je geen kleren aanhebt. Badjas helpt je snel af te drogen en geven warmte. Een mooie modern ontworpen Kimono is zo chic dat je er prima mee voor de dag kan komen. Ook bij je schoonouders of de buren.

Wat zijn de verschillende soorten badjassen en welk materiaal is het beste?

Van het stappen uit de douche en genieten van een cappuccino tot het doorzoeken van je kast voordat je je aankleedt, er is geen tekort aan gevallen waarin een badjas van pas komt.

Maar wat is het beste badjasmaterialen? Voor een keuze aan luxe materialen ben je bij SUITE702 aan het juiste adres. Gemaakt van de beste stoffen altijd biologisch, biedt SUITE702 drie verschillende soorten badjassen die doen denken aan luxe kuuroorden en vijf-sterren hotels. We hebben een Wafel kimono, een washed linnen badjas en een jersey sweater style kimono.

Alle bieden we in een grote variëteit van kleuren. Zowel uitgesproken modieuze kleuren als stijlvolle neutrale kleuren. Alle badjassen zijn ontworpen zodat ze zowel mannen als vrouwen passen. We bieden de unisex badjassen in twee maten: small/ medium en large / extra large.

Linnen badjas

De washed linnen badjas van SUITE702 is gemaakt in Portugal. Het zachte washed linnen is een blend van katoen en linnen. Alle bed- en badtextiel van SUITE702, dus ook deze badjas, is duurzaam, biologisch/ ecologisch en GOTS gecertificeerd. De badjas is het toppunt van natuurlijke luxe. SUITE702 biedt de linnen badjas aan in 8 op de aarde geïnspireerde tinten. De typische linnen beetje aardse kleuren zijn: Mocca, Hay, Ecru, Sienna Red, Stone Grey en Blush. Helemaal in dezelfde stijl maar iets minder aarts is de kleur Navy Blue; een wat mannelijkere kleur, die wel ook de typische relaxte vibe van linnen uitstraalt. 

Door de blend van katoen en linnen en doordat het materiaal pre-washed is, voelt de badjas direct al lekker zacht aan; zachter dan normaal linnen. Na verloop van tijd, door te wassen en te dragen wordt het linnen steeds zachter. Ik beloof je een verslavend gevoel. Je zult de linnen badjas deze zomer nooit meer willen uittrekken.

Wafel badjas

De wafel badjas van SUITE702 is geweven van 100% biologische Turks katoen. Ook het katoen van deze badjas is GOTS gecertificeerd. De lichtgewicht badjas met aangenaam luchtige geweven textuur is ideaal voor de sauna of spa. Maar ook ideaal voor de badkamer of thuis bij warm weer om 's zomers thuis in rond te hangen.

De wafel badjas is met gevoel voor stijl ontworpen en heeft een aantal bijzonder details. Het ceintuur zit aan de achterkant vast, waardoor je deze nooit zult verliezen. De blinde insteek zakken zijn er niet opgenaaid, maar onzichtbaar waardoor de badjas verfijnd en subtiel oogt. De wafel badjas is in twee maten: S/M en L/XL en maar liefst 8 frisse kleuren. Van Lilac Grey tot Stone Blue. Van Emerald Green tot Toffee. Voor iedereen is er wel een passende kleur.

Tenslotte heeft de wafel badjas een goudkleurige Bed Peace pin verwijzend naar de naamgever en beroemde suite waar John Lennon en Yoko Ono hun Bed in hielde. Als je een week in bed wil doorbrengen, heb je natuurlijk wel een fijne badjas nodig.

Jersey Badjas

De jersey badjas die SUITE702 biedt, is onvergelijkbaar met alle andere badjassen die er zijn. Compleet uniek. De jersey badjas laat zich het best vergelijken met je favoriete sweater. De sweater style badjas is een echte dikke jersey. Als je hem eenmaal aan hebt, doe je hem niet meer uit. Het dikke materiaal zit een beetje boxy, waardoor hij zijn eigen vormt houdt. Kort en een beetje boxy; een typische kimono uitstraling maar door het sweater materiaal ook een beetje street.

Kleur is key binnen de collecties van SUITE702. De badjassen zijn uitgevoerd in verschillende stoere kleuren en het geborduurde Bed Peace logo geeft een extra kleuraccent. De jersey badjassen zijn stevig, maar heerlijk zacht extra opgeruwd aan de binnenkant.

De stoere unisex badjas van biologisch katoen (GOTS gecertificeerd) heeft typische sweater insteek zakken met afneembare tailleband. De badjassen zijn verkrijgbaar in de maten S/M en L/XL.

Moet ik mijn badjas bij mijn handdoeken laten passen?

Veel mensen vragen zich af of ze hun badjas bij hun handdoeken moeten laten passen. Als je naar je badjas grijpt als je uit bad of onder de douche komt, hangt hij waarschijnlijk naast je badhanddoeken. Daarom leuk als je badjas dezelfde kleur heeft als je handdoek. De kleuren van de wafel badjassen komen overeen met de badjassen. De kleuren van de linnen badjas komen overeen met het linnen beddengoed. Je ligt immers ook weleens op je bed met een badjas.

Gelukkig zijn geen regels, wij houden ook helemaal niet van regels. Uiteindelijk is het helemaal jouw keuze. De kleuren die je bij SUITE702 vindt, zijn ontworpen om elkaar aan te vullen en kunnen zeker naar eigen goeddunken worden gemixed en gematched.

Je hebt niet per se meer dan één badjas nodig. Maar als je direct na het baden in een badjas stapt en er ook graag een draagt als je door het huis loopt, wil je er misschien wel twee bij de hand hebben. Misschien pak je bijvoorbeeld na het douchen een wafel badjas, maar draagt je 's ochtends bij het lezen van de krant een linnen badjas. In de winter draag je misschien liever een extra zachte wat zwaardere Jersey badjas terwijl je in de zomer het liever voor zomers luchtig linnen kiest.

Wassen en verzorgen van badjassen

Alle badjassen van SUITE702 kan je in de wasmachine doen. Je kunt je badjas het beste wassen in koud (of niet te wam) water op een zacht programma. Textiel blijft het langste mooi; zijn kleur behouden als je het koud wast.

Gebruik een milde wasmiddel, zoals een natuurlijk wasmiddel en droog uw badjas in de droogtrommel met een laag centrifuge getal. Het mooist blijven stoffen als je ze niet in de droogtrommel doet, maar uithangt. Dat is ook beter voor het milieu en de energierekening.

Voordelen van het hebben van een badjas

Waarom draag je een badjas? Heel veel redenen. Behalve dat het je bedekt, houdt het je warm en knus als je niet gekleed bent. Met een badjas heb je altijd iets om aan te trekken op momenten dat gewone kleren aantrekken niet de handigste of meest logische optie is.

Misschien slaap je het liefst helemaal naakt maar wil je niet in je blote nakie door het huis als je naar de wc gaat. Naakt ontbijten is ook niet bij iedereen even populair. Een badjas is dan geen overbodige luxe.

SUITE DREAMS //