In de kreukels

Beddengoed kreukelt, ook het beddengoed van SUITE702. We hadden je liever iets anders vertelt, maar het is zo. Het beddengoed van SUITE702 kreukelt misschien zelfs iets meer dan ander beddengoed. Dit heeft een aantal, eigenlijk heel positieve, redenen:

1. Het materiaal
2. De manier van weven
3. De behandeling

    1. Het materiaal.

    Het beddengoed van SUITE702 is van langvezelig biologisch katoen gemaakt. Er worden alleen maar natuurlijke materialen gebruikt. Natuurlijke materialen hebben het voordeel dat het beter ademt en het comfortabeler is. Maar in tegenstelling tot synthetische materialen kreukelt het wel meer. In goedkopere hotels wordt vaak een blend van 50% katoen en 50% polyester gebruikt. Hierdoor ziet het bed er al snel netjes uit, terwijl het niet goed ademt en minder lekker aanvoelt.

    2. De manier van weven

    Het beddengoed van SUITE702 is perkal geweven. Bij een perkal binding is het aantal horizontale draden gelijk aan het aantal verticale draden. Je mag spreken van "perkal" als er tenminste 200 draden per vierkante inch zijn geweven. Het aantal draden per vierkante inch wordt ook wel draaddichtheid genoemd. In het Engels noemen ze het threadcount. Het beddengoed van SUITE702 heeft 300 draden per vierkante inch. Dat zijn erg veel bijzonder dunne draden die zeer strak geweven worden. Perkal met een hoge draaddichtheid is lekker koel en voelt glad en crisp aan. De keerzijde is dat het wel iets meer kreukt.

    3. Behandeling

    Zoals er strijkvrij overhemden zijn, wordt er ook kreukvrij beddengoed aangeboden. Wij zijn hier geen fan van. Producten die als kreuk- of strijkvrij worden aangeprezen hebben een chemische behandeling ondergaan. Vaak wordt er een product als formaldehyde gebruikt. Dergelijke chemische toepassingen kunnen helpen tegen het kreuken, maar het idee dat je er (in je blote nakie) nacht na nacht in ligt staat ons tegen. Het beddengoed van SUITE702 is daarom niet alleen GOTS maar ook OEKO TEX gecertificeerd. Dit garandeert dat er geen schadelijke chemische stoffen zijn toegevoegd en dat je kan genieten van heerlijk, fijn en veilig beddengoed.

    Uit de kreukels. Er zijn gelukkig een aantal andere handige tips:

    • Stop het beddengoed niet in de droger, maar hang het uit
    • Haal het direct na de wasbeurt eruit. Laat het niet te lang in de wasmachine liggen.
    • Schud het beddengoed goed uit voordat je het ophangt.
    • Als je het toch graag in de droger stopt, zet de droger dan op gematigde temperatuur en haal het er tijdig en strijkdroog uit.
    • Gooi het beddengoed niet als een prop in de kast, maar vouw het op
    • Ook SUITE702 beddengoed met kreukels voelt heerlijk aan. De kreukels die er zijn, zijn er na een dag of twee uit.
    • Ja kan je beddengoed natuurlijk strijken. Dit is wel even werk, maar je beddengoed voelt wel extra lekker, luxueus en zacht aan.
    • Bij sommige stomerijen kan je het beddengoed laten mangelen. Dit is betaalbaarder dan je zou denken. Mangelen is een ouderwetse methode, die tegenwoordig met moderne machines plaats vindt en waar de duurdere hotels veel gebruik van maken. Bij mangelen wordt het natte, net gewassen, beddengoed door twee draaiende zeer warme cilinders getrokken. Het water wordt als het ware uit het textiel geduwd en tegelijk gestreken. Hierdoor is het beddengoed droog en strak en voelt het extra crisp aan.

    SUITE DREAMS //