Met deze 5 tips tover je jouw slaapkamer om tot een luxe hotelsuite

Is jouw slaapkamer alleen een plek om te slapen? Na het lezen van dit blog is dat verleden tijd! Wat ons betreft is je slaapkamer namelijk veel meer dan dat. Je kunt namelijk echt een feestje van je slaapkamer maken. Want bedenk eens hoe het is om je slaapkamer om te toveren tot een luxe hotelsuite? En dat je in je eigen slaapkamer de luxe van een 5-sterrenhotel ervaart? Pas wel op, want je komt waarschijnlijk je bed niet meer uit.

Dus wil jij elke nacht genieten in jouw eigen luxe hotelsuite? Ga dan aan slag met de 5 tips die we in deze blog geven. Zo wordt jouw slaapkamer niet alleen een slaapplek, maar een plek waar je elke dag een luxe vakantiegevoel ervaart. 

 Tip 1: kleur of behang op de muur

Met kleur kun je veel bereiken en je slaapkamer een luxe uitstraling geven. Met de juiste kleur creëer je gelijk de chique en warme look van een hotelsuite. Wil je voor echt hotel-chique gaan? Kies dan voor diepe kleuren en voeg hier luxe materialen aan toe. In luxe hotels zie je vaak kleuren als diepgroen, koningsblauw of vergrijsde blauwtinten. Vaak worden deze kleuren gecombineerd met moderne kleuren als oudroze en okergeel. Maar je kunt er ook voor kiezen om één muur te verven, een lambrisering te schilderen of de wanden in je slaapkamer te behangen. Denk bijvoorbeeld aan behang met gouden details of een mooi patroon.

Tip 2: kies voor meubels die luxe uitstralen

Wanneer je een luxe hotelsuite binnenloopt, zie je vaak als eerst een groot bed met een dik matras en veel kussens. Dit straalt niet alleen luxe, maar ook comfort uit. En het liefst duik je meteen dat bed in. Wil je dit gevoel ook in je eigen slaapkamer ervaren? Kies dan voor een kingsize bed met een hoog hoofdbord. En koop dan naast de twee gebruikelijke hoofdkussens ook een paar extra kussens, zoals onze bedMATE of bigDOT en leg deze op bed bij je hoofdkussens. Daarnaast is het heel mooi om bijvoorbeeld een fauteuil of bankje aan het voeteneind te plaatsen. Dit geeft direct een chique en romantische uitstraling. Heb je nog ruimte over in je slaapkamer? Denk dan ook eens aan een gezellig zitje, zoals een kleine tafel met twee stijlvolle stoelen. Dit zie je vaak in luxe hotelkamers en hiermee creëer jij je eigen luxe hotelsuite-look. 


Onze bigDOT in verschillende kleuren

Tip 3: luxe beddengoed

Weet je wat zo heerlijk is aan een luxe hotelkamer? Die frisse, verse en zachte lakens! Je herkent dit vast als je weleens in een luxe hotel slaapt. Het is daarom belangrijk om – naast je bed – ook de juiste lakens te kiezen. Voor het creëren van een luxe hotelsuite kun je het best kiezen voor katoen-satijnen lakens. Deze stof is erg stijlvol, voelt glad aan en het heeft een subtiele glans. Als je over de satijnen lakens ook nog een mooie deken of plaid legt, creëer je echt die luxe look. Maar denk daarnaast ook na over de kleur van je dekbedovertrek. Op dat grote king-size bed moeten natuurlijk wel lakens in een kleur die bij je slaapkamer past. Houd daarom rekening met de kleuren tijdens het uitzoeken van beddengoed. Het is zonde als je alle kleuren op elkaar hebt afgestemd en dan voor het gemak je oude en niet-bijpassende beddengoed gebruikt. De lakens bedekken ten slotte een groot deel van het oppervlak in de slaapkamer en bepalen voor een groot deel de uitstraling en het gevoel in de kamer. 

Tip 4: grote accessoires

In luxe hotels zie je vaak grote accessoires. Je weet wel, van die grote vazen met de mooiste bloemen en grote planten. Ook in je slaapkamer kun je een paar grote en luxe accessoires neerzetten, zoals een wat grotere gouden vaas met bloemen. Gouden details in je slaapkamer stralen luxe uit, dus kies voor een paar gouden accessoires. Daarnaast kun je ook denken aan een kroonluchter boven je bed of een groot kunstwerk aan de muur. Je hoeft natuurlijk niet gelijk een duur kunstwerk te kopen, maar denk aan een grote lijst met een mooie poster. Op je nachtkastje kun je een chique lamp neerzetten met een opvallende lampenkap. Dit zie je ook vaak in luxe hotelkamers. Maar vergeet niet: less is more! Het is belangrijk om rust in de slaapkamer te creëren, dus kies voor een paar opvallende accessoires en zet niet je hele slaapkamer vol. 

Tip 5: raamdecoratie

Wil je jouw eigen luxe hotelsuite helemaal afmaken? Vergeet dan de gordijnen niet. Gordijnen creëren namelijk sfeer. De meeste luxe hotels kiezen vaak voor zwaardere gordijnen die tot aan de grond komen. Dit heeft een erg luxe uitstraling. Maar wat ook erg mooi is, zijn houten lamellen gecombineerd met gordijnen. Deze combinatie heeft een chique uitstraling en je hebt gelijk zonwering voor de zomermaanden. 

Zin gekregen om van je eigen kamer een luxe hotelsuite te maken? Misschien heeft jouw slaapkamer maar een paar kleine aanpassingen nodig om dit gevoel te creëren. Als jij al een mooi bed hebt, kan het toevoegen van satijnen beddengoed en een paar mooie accessoires in de juiste kleur al een groot verschil maken. Bij suite702 vind je satijnen beddengoed van goede kwaliteit die je gelijk dat hotelkamer-gevoel geven. Maar ook ons linnen beddengoed en percale katoen is van geweldige luxe kwaliteit. Dus wil jij van je slaapkamer meer dan alleen een slaapplek maken? Ga dan vandaag nog aan de slag.

SUITE DREAMS //