bedMATE of the month #6: Emmy & Laura

We gaan elke maand op bezoek bij een creatief, kleurrijk en inspirerend persoon. Zij of hij is de 'bedMATE of the month'.

De bedMATE is het meest iconische item in onze collectie. Het extra lange kussen dient als headboard, maar ook als knuffelmaatje, een vriend die steun geeft. 

We kruipen bij de 'bedMATE of the month in bed. We nemen een kijkje bij hun thuis en in hun kleurrijke slaapkamer. In gesprek ontdekken we hoe zij the SUITE life beleven. Wat gaat er om in hun hoofd? Waar halen zij hun inspiratie vandaan? In welke kleur dromen ze?

Deze maand ging allround creative Nicole Huisman langs bij Emmy & Laura.

De moodboards waren al af voordat de bus gevonden was. Veel kleur moest ‘ie hebben, een standaard bed - niet zo één die je elke dag op moet bouwen - én genoeg ruimte voor alle Franse vintage vondsten. En alles, maar dan ook alles, wilden ze zelf doen - met behulpzaam oog van de vaders, vooruit. Meet Bobbie, de trotse vierwieler van Emmy en Laura. Nicole reed namens SUITE702 een stukje mee door de Noord-Hollandse polders om even te proeven van deze camper-vibes.

La Louème

Uit liefde voor duurzaamheid en mooie dingen richtten Emmy & Laura in 2020 La Louème op: preloved interieur en tableware-vondsten, gesourced op Franse vlooienmarkten en kringlopen. Met hun oog voor kleur en vorm (Emmy werkt als haar & make-up artiest, Laura als stylist) ontstond al snel een unieke collectie met een eigen stempel. Het stel huurde een paar keer een bus en vertrokken op werk-vakantie richting het zonnige zuiden en werden al gauw verliefd op het #vanlife. ‘Maar ook  hadden we al snel van alles op te merken aan de huurbus’,  vertelt Emmy lachend. ‘De indeling vonden we maar niks - de draaistoelen voorin bijvoorbeeld, dat vonden we maar onhandig.’ En bovendien, de camper was ontzettend saai. De meiden begonnen al gauw te fantaseren over hun eigen verbouw-bus. Inspiratie was al snel gevonden (‘Ik heb voor alles al een moodboard: ons huis, onze bruiloft, alleen maar leuke ideeën!’, aldus Emmy) en nog sneller dan verwacht werd er een bus gekocht. Hun droomproject kon beginnen.

Bobbie: de camper

Los van het hebben van hun eigen camper om op inkoop te gaan, zagen Emmy & Laura de bus als een uitgelezen kans om te oefenen voor 'het echte werk’, een eigen huis, op een dag. Verbouwen wilden ze zelf leren en kunnen en dus gingen ze aan de slag. Met twee handige vaders (1 werkt als elektriciën, de ander weet alles van hout-en timmerwerk) die meekeken (maar niet meehielpen!) konden ze met een gerust hart aan de slag. De meiden gaven de bus zelf ramen, legden electra aan, bedachten en creëerden al het houtwerk (van deuren tot plafonds en keuken) en natuurlijk, het kleur- en interieurplan. ‘Mensen denken bij een camper gelijk aan retro, maar dat wilden we niet per se. Bovendien hadden we een camper nodig waar we van op aan konden, dus kozen we voor een redelijk moderne.’ De vuurdoop: festival Down The Rabbithole afgelopen juli, wat Bobbie perfect doorstond.

Een lichtblauwe keuken, warme houttonen en een klassieke zwart-witte blokprint op de grond - oranje geprinte gordijnen zijn as we speak in the making en de lades liggen vol met pastelkleurig servies. Het Jade Green dekbedovertrek, een Lavender Grey dekbedovertrek en een Cobalt Blue bedMATE geven de bus nog een extra color boost. Niet alleen fijn voor in bed, ook lekker voor chillen naast de bus. 

Volg de avonturen op Instagram.