bedMATE of the month #5: Tatjana Almuli

We gaan elke maand op bezoek bij een creatief, kleurrijk en inspirerend persoon. Zij of hij is de 'bedMATE of the month'.

De bedMATE is het meest iconische item in onze collectie. Het extra lange kussen dient als headboard, maar ook als knuffelmaatje, een vriend die steun geeft. 

We kruipen bij de 'bedMATE of the month in bed. We nemen een kijkje bij hun thuis en in hun kleurrijke slaapkamer. In gesprek ontdekken we hoe zij the SUITE life beleven. Wat gaat er om in hun hoofd? Waar halen zij hun inspiratie vandaan? In welke kleur dromen ze?

Deze maand ging allround creative Nicole Huisman langs bij Tatjana Almuli.

Lastige onderwerpen bespreekbaar maken

Lastige onderwerpen bespreekbaar maken. Dat is het overkoepelende thema van alles wat Tatjana Almuli (30) doet. Na haar deelname aan televisieprogramma Obese begon ze haar gedachtes over zelfbeeld, schoonheidsidealen, zelfliefde en gewicht te delen - in haar vriendenkring, bij familie, maar ook op sociale media - en dit werd lovend ontvangen. In 2019 komt haar eerste boek uit, ’Knap voor een dik meisje’ (ga het lezen!) waar ze dieper op deze onderwerpen in gaat en beschrijft ze ontwapenend hoe het is om dik te zijn in een land waarin dun zijn de norm is. Als journalist schrijft ze over deze lastige ontwerpen voor magazines als LINDA.Meiden, ELLE, Vogue en VICE en ook haar werken als fotograaf vertellen stuk voor stuk een verhaal.

Het eerste wat opvalt in Tatjana’s huis is haar ENORME boekenkast. Tatjana vertelt honderduit over haar favorieten (en Nicole blijkt dezelfde smaak te hebben en krijgt met liefde een samengestelde stapel te leen mee van Tatjana). Haar appartement in het Amsterdamse Slotervaart is een gezellig rommeltje met veel bloemen, foto’s, planten en een klein lief katje, Stevie (fun fact: vernoemd naar Stevie Nicks, leadzangeres van Fleetwood Mac, Tatjana's all time favorite band). In haar slaapkamer treffen we een zacht kleurpallet aan in Pistachio (beddengoed), Blush (bigDOT) en Lilac Grey (bedMATE), en haar favoriet, de paarse kruik. Elk hoekje vertelt een verhaal, en zo ook Tatjana. Al kletsend en lachend vertelt ze over hoe trots ze is op waar ze op dit moment staat in het leven, wat er op dit moment speelt en (net nog een ontroerende speech gegeven als spreker bij de opening van een tentoonstelling) en waar ze van droomt.

Toen Tatjana 16 was, overleed haar moeder. Over uitgestelde rouw, midden in haar eigen verwerkingsproces, schreef ze haar tweede boek, wat begin dit jaar uitkwam, ‘Ik zal je nooit meer’. Een vrouw waar we alleen maar ontzettend veel bewondering voor kunnen hebben, een inspirerend voorbeeld.