Materiaal Specials

Plaid

Onze plaids zijn van dubbelgebreid katoen. Dubbelgebreid betekent eigenlijk dat het twee plaids zijn die aan elkaar vastzitten. Hierdoor hebben de plaids geen voor- of achterkant. De plaid is gemaakt van 100% biologisch katoen en wordt gemaakt in India. Alle plaids zijn
duo-tone. Langs een diagonale as bestaat de plaid uit twee hamonieuze doch contrasterende kleuren.

Kruik

De kruik is van natuurlijk latex rubber en heeft een gebreid hoesje van 100% biologisch katoen. Het hoesje is heerlijk zacht en kriebelt niet. De hals van het hoesje is altijd in de kleur camel, door deze samenstelling noemen veel mensen het hoesje, een truitje. De kruik en het hoesje hebben we in 7 verschillende unieke samenstellingen waarbij de rubberen kruik altijd een andere kleur heeft dan het hoesje.

Eye-pillow

Niks lekkerder dan heerlijk fris ruikend beddengoed. Met de auromatische eye-pillows fleur je je bed of linnenkast op. De eye-pillows van biologisch percale katoen zijn gevuld met een mix van vlaszaad en lavendel. Je kan het geurende kussentje ook op je ogen leggen om
lekker tot rust te komen.


Zowel het witte zakje met vlas en lavendel als het sloopje zijn gemaakt van percale katoen. De snijrestjes van de hoeslakens worden bewaard (normaal worden de restjes weggegooid). Een sociale instelling in Portugal (Airev) vullen de zakjes. Zo geven we afval een nieuwe bestemming en helpen we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk.


De kussensloopjes zijn in (bijna) alle kleuren percale katoen verkrijgbaar. Je kan het kleine sloopje gewoon in de was doen. Door de zakjes met vulling een klein beetje vochtig te maken en in de magnetron te doen, activeer je de lavendel geur.

Spons

De sponzen van SUITE702 worden gewonnen in Griekenland in de Middellandse Zee. De sponzen worden nauwkeurig geselecteerd, verzameld en verwerkt. Bij het oogsten van de sponzen laten ze resten zitten zodat deze onderwater kunnen aangroeien. Deze bijzondere soort wordt gewaardeerd om zijn zachtheid en duurzaamheid.

De natuurspons hangt aan een handig koord in een felle kleur. Het koord wordt in Nederland gemaakt van gerecycled PET.